Floradak

Het Floradak is een extensief groendak met een intensief karakter dat meer mogelijkheden biedt dan een traditioneel groendak. De begroeiing kan bestaan uit gazon, grassen, kruiden, bodembedekkers of lage beplanting. Hiervoor wordt er gewerkt met een extra waterreservoir van 20 lt/m2 met extra substraathoogtes van 8 tot 20 cm, dit naar gelang de gekozen vegetatie of beplanting. In zijn totaliteit kan een Floradak meer dan 50l/m² water verwerken.

Door een Floradak te kiezen geniet u van een opvolging van uw groendak samen met een garantie. Dit soort groendaken worden vaak gebruikt op ondergrondse parkings of bij binnentuinen. Door het speciale 3-lagige systeem waaruit het groendak opgebouwd
is, is het groener en heeft het een intensief uitzicht. Het wordt onder andere geplaatst door EGD die de groene gedachte en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. De plaatsers genoten hiervoor een speciale opleiding om aan de eisen van Floradak te kunnen voldoen. Het aanbod van verschillende begroeiingen is bij een Floradak groter dan bij een extensief groendak.

De specifieke keuze blijft echter afhankelijk van de substraatdikte. Door een Floradak te kiezen geniet u van een opvolging van uw groendak samen met een garantie. Om het behoud van een mooi Floradak te beogen, is een toezicht controle met onderhoud mogelijk. Voor meer informatie: www.floradak.be

Door de uniek ontwikkelde elementen kan de dikte van het groendak beperkt blijven, maar zijn wel alle bevorderende elementen voor een goede plantengroei aanwezig.

  • Florapanel: EPS-panelen die door hun unieke structuur voor een ideale waterhuishouding zorgen. 
  • Floratex: uniek doek dat de wateropslag en verdamping tussen de substraatlaag en onderliggende lagen efficiënt regelt. 
  • Florasubstraat: toplaag waarin de begroening zich wortelt en de nodige voedingsstoffen vindt. 
  • Floramyco: zadenmengsel dat uit een sedummengsel bestaat met toevoeging van Mycorrhiza. Deze wortelschimmel geeft de zaden meer weerstand waardoor ze sneller groeien. 

Heeft u vragen over een groendak?

Wij beantwoorden al uw vragen!