Gevelbekleding

Ook voor groene gevelbekleding in combinatie met aanpassingen aan het dak kunt u terecht bij EGD nv. Een goede gevelbekleding zorgt in de eerste plaats voor een betere isolatie van het gebouw of de woning. Gevelisolatie vermindert het verlies van warmte vanuit de woning naar buiten. Daardoor slaat de verwarming minder vaak aan en daalt het verbruik.

Bij de renovatie van oude gebouwen, maar ook steeds meer bij nieuwbouw, is gevelbekleding een goed alternatief voor gemetste of bepleisterde gevels.

De klassieke vorm van gevelbekleding is hout; rijen met latten waarop vervolgens planken worden bevestigd. EGD nv bekijkt voor elke afzonderlijke opdracht samen met u welke materialen het best geschikt zijn.

Groene gevels

Net als groendaken of daktuinen zijn groene gevels of verticaal groen een uitstekende manier om een extra groene zone rondom de woning te creëren.

Ook hier zorgt de extra isolatie voor een goed klimaat in uw woning: warmer in de winter en koeler in de zomer. Daarnaast zorgt de begroeiing ook voor akoestische isolatie. 

Heeft u vragen over gevelbekleding?

Wij beantwoorden al uw vragen!