Intensief groendak

Intensieve groendaken zijn vergelijkbaar met gewone tuinen. De begroeiing bestaat uit gazon, grassen, kruiden bodembedekkers en lage beplanting. Hiervoor wordt er dan ook met een substraatlaag van minstens 15 centimeter gewerkt. 

Dit soort groendaken worden vaak gebruikt op ondergrondse parkings of bij binnentuinen. Een intensief groendak is een extra belasting voor uw dak waardoor een aangepaste, versterkte dakconstructie noodzakelijk is.

Daktuin

Een daktuin is meer dan een plant of een bloem op uw dak. Bij de aanvang van uw project maken we een studie van de bestaande situatie. Op basis hiervan maken we een voorontwerp. Facetten als draagstructuur spelen hier een belangrijke rol. 

Nadien tekenen we een volledig tuinplan: de beplanting en begroeiing kunt u kiezen, afhankelijk van de resultaten uit de voorstudie. De daktuin wordt gerealiseerd door onze vakbekwame dakbegroeners. Zij hebben een doorgedreven kennis van dakdichting en hebben de noodzakelijke groene vingers voor de tuinaanleg. Hiermee zorgen wij ervoor dat uw tuin steeds in topconditie is.

Zie ook:

Heeft u vragen over een groendak?

Wij beantwoorden al uw vragen!